29 Eylül 2009 Salı

Hamilelikte 14, 17, 22 ve 25. haftalarım

17.06.2009
Minik kuzum 13+3. haftada...Bebişim burada CRL (Baş-popo mesafesi) 71,9 mm.

Rahimde kasılmalarım olduğu için (bebişimin omurgasının olduğu yerde) yine boynu geriye doğru duruyor kuzumun. Dr. zor bi çocuk olacak dedi, gittiğimiz her kontrolde ölçülerini almakta zorlandı, cinsiyetini bile geç öğrenmiştik.
Dr. magnezyum verdi ve zamanla kasılmalarım kalmadı.


10.07.2009


,
16+4 haftada...214 gr bebeğim...Burada da amuda kalkmış sanki, jimnastikçi olacak benim kızım :D
Şaka bi yana tabi yine kasılmalar var bebek de ona göre şekil alıyo.






13.08.2009




21+5 haftada...472 gr bebişim...Soldan sağa eli, alnı, göz çukurları, burnu, ağzı, çenesi ve koca göbişi... Çok düşünceli benim kızım kafasını kaşıyo...ee tabi annesi ona öyle sorular soruyo ki çocuk cevap veremiyo.






31.08.2009


24+2 haftada...612 gr...Gelişimi normal gidiyo maşallah. Zaten annesini hiç üzmedi şimdiye kadar, mide bulantılarım hafif geçti. Hiç istifra etmedim. Hamileliğimin ilk ayları ilkbahar-yaz a geldi canım ne istediyse vardı, Özellikle erik poşet poşet yedim aç yada tok hiç farketmedi.
Canım kızım benim :)




 
          
    
      4 ve 5 aylık hamileyken çekilen fotoğraflarım...

28 Eylül 2009 Pazartesi

Hamilelikte 8. ve 11. haftalarım

Aslında biraz geç kaldım yazmakta bu gün 28+2 haftadayız ama bir türlü başına oturamadım. Blog yazmakta biraz da acemiyim, sağolsun Tuğba arkadaşımın yardımlarıyla bir iki düzenleme yaparak başlayabildim. (Buradan ona da teşekkür ediyorum tekrar)

Hamile olduğumu kesin olarak Devlet Hastanesine gidip kan tahlili yaptırarak öğrenmiştim.6 haftalıktı bebişim dr. ultrasona koyduğunda keseyi görmüş, bebişimi zor farketmişti.
Doktor:
"Evet evet nokta gibi bişey görüyorum" demişti. Daha sonra tahlile göndermişti. Tahlil sonucum 6 haftayı gösteriyordu. Aldığım en güzel haberdi. O günlerde de evimizi yeni almıştık taşınacaktık. Temizlik falan biraz kendimi yordum herhalde biraz renkli akıntı gelmişti hemşireye sordum o da düşük olabilir dikkat et kendine dedi. Hemşire öyle dedi ya ben eve gelene kadar hüngür hüngür ağladım. Babam evin önünde beni bekliyordu, eve temizliğe gidicez. Onu görünce daha fazla ağlayasım geldi. Annem aradı o sırada o da atladı geldi yanıma bana teselli verdi. Neyse o günü öyle böyle atlattık. Çok şükür bebeğime bişey olmadı. Evimizi taşıdık, üzerinden 4-5 ay geçti bile..

İlk zamandan bu zamana kısa kısa özet geçerek aktarıyorum.


Bebişim bu resimde 7 hafta 2 günlük...İlk defa kalp atışlarını dinledim o gün (04.05.2009) muhteşem bişeydi, ilk randevumuza babasıyla gittik tabi... O da çok şaşırmıştı, 1 cm di bebişimiz, nasıl kalbi atıyordu... mucizemiz, bizim biricik kızımız:)




Bu resimde de 10 hafta 4 günlük, 42,5 mm.